Ieder kwartaal organiseert LABBsessies een debatLABB in Club Ziggo. Een muzikaal debat dat zindert van de duurzame durfals, spannende stellingen, interessante innovaties, muzikale meningen en wetenschappelijk bewezen waarheden.

In deze derde aflevering van DebatLABB gaan drie deskundige sprekers in debat over het onderwerp ‘voedselzekerheid’. Is er genoeg te eten voor iedereen op aarde, en hoe verandert dat als de wereldbevolking groeit naar van 7 naar 9 miljard mensen?

De experts Gerdien Meijerink (LEI Wageningen UR), Wouter de Heij (TOP b.v.) en Marijke Vos (GroenLinks) gaan vanuit hun eigen perspectief met elkaar in gesprek. Conclusie? Voedselzekerheid is nu nog ver weg, maar er zijn genoeg ontwikkelingen gaande om dat in de toekomst wel te kunnen garanderen, zoals het terugdringen van onze verspilling of het opzoeken van innovatieve landbouwmethoden. Dit is alles is te zien in het gevarieerde programma.

Jan Douwe Kroeske leidt het gesprek, en de altijd nieuwsgierige VARA onderzoeksjournalist Daan van Alkemade bezoekt innovaties in de wereld van het voedsel. Muzikale omlijsting is er van de band NeoBash!.

Opnamedatum: 7 maart 2013debatLABB is onderdeel van LABBsessies en een initiatief van: